Woningisolatielogo

Franklinstraat 1-A, 2691 HB 's-Gravenzande

Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie kosten

Spouwmuurisolatie kosten

Wat zijn spouwmuurisolatie kosten? Uiteraard zal dit per woning anders zijn. Naast het type woning en oppervlakte zijn er ook andere kenmerken die een rol spelen. Zo is het mogelijk dat de huidige isolatie bij één woning grotendeels versleten is terwijl het bij de buren nog best goed is.

Om je een indicatie te geven van spouwmuurisolatie kosten zijn hier enkele standaard prijzen die bedrijven rekenen.

  • Wat zijn spouwmuurisolatie kosten voor een tussenwoning? Als we uitgaan van een oppervlakte van 45 vierkante meter dan ligt de investering tussen 1500 en 2000 euro met een energiebesparing van 500 euro per jaar.
  • Wat kost muurisolatie voor een hoekwoning? Als we uitgaan van een oppervlakte van 90 vierkante meter dan ligt de investering tussen 2500 en 3000 euro met een energiebesparing van 1000 euro per jaar.
  • Wat kost isoleren spouwmuur voor een vrijstaande woning? Als we uitgaan van een oppervlakte van 125 vierkante meter dan ligt de investering tussen 3000 en 4000 euro met een energiebesparing van 1500 euro per jaar.
  • Wat kost een spouwmuur isoleren voor een 2-onder-1 kap woning? Hierbij zijn de kosten vergelijkbaar met een hoekwoning. Je kunt afspraken maken met de buren om zo een korting te krijgen bij de aannemer als beide huizen samen worden geïsoleerd.

Wat zijn de gemiddelde spouwmuurisolatie kosten? Zoals je ziet betaal je er tussen 1500 en 4000 euro voor. Bij een groter huis is de investering echter sneller terugverdiend omdat de energiekosten veel lager uitvallen. Normaal gesproken kun je de kosten voor spouwmuurisolatie binnen 5 jaar terugverdienen, wat uiteraard heel interessant is.

De spouwisolatie kosten verdien je snel weer terug. Niet alleen de energiekosten dalen, bij verkoop wordt je huis ook meer waard. De woning zal een meer voordelig energielabel krijgen. Vergeet dus niet om na de verbouwing een nieuw label aan te vragen via Energielabelperfect. Een nieuw label kost je een paar honderd euro maar iedere letter hoger levert duizenden euro’s extra op bij verkoop.

De spouwmuur laten isoleren is vakwerk. Hiervoor moet je een professioneel bedrijf inschakelen. Gelukkig is deze ingreep aan de buitenzijde van de woning en het levert weinig overlast op. Er zijn ook andere woningtypen en niet alle huizen hebben een spouwmuur.

Dit zijn enkele uitzonderingen met advies hoe je de woning kunt verduurzamen:

  • Wat kost spouwmuur isoleren bij een appartement? In dit geval zul je via de VvE een offerte moeten aanvragen. Je kunt niet per eenheid laten isoleren.
  • Wat zijn bij een spouw isoleren de kosten voor een villa of monumentaal pand? In de eerste plaats moet worden bepaald of er een spouw aanwezig is. Panden ouder dan 100 jaar hebben niet altijd een spouwmuur. Voor rijksmonumenten is een energielabel niet verplicht.

Naast woningtype kun je ook de spouwmuurisolatie kosten per m2 berekenen. Dit zijn indicatieve prijzen want er telt meer dan de oppervlakte. Zo zijn er mogelijk opnamekosten of voorrijkosten die eenmalig berekend worden. Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

Diepte van de spouw

Er is echter meer om rekening mee te houden dan alleen de spouwmuurisolatie prijs per m2. Een vierkante meter is niet hetzelfde als een kubieke meter. Als het gaat om de spouwmuur dan kan de afstand tussen binnen- en buitenmuur behoorlijk verschillen.

Wat spouwmuurisolatie per m2 kost is daarmee een indicatie, maar als de spouw veel dieper is dan zullen de kosten ook hoger uitvallen. Op basis van bouwjaar is vaak vrij goed te bepalen hoe groot de ruimte is, het is ook mogelijk om onderzoek uit te voeren. Er wordt dan een gat geboord of een steen verwijderd. Dan kan de afstand worden gemeten, ook wordt er bepaald wat de staat van de aanwezige isolatie is.

Vulmateriaal spouwmuur

Laten we ook even kijken naar het materiaal. Op basis van het vulmateriaal zal de prijs anders zijn. Dit zijn de 3 meest voorkomende vulmaterialen en gemiddelde tarieven.

Wat zijn de spouwmuurisolatie kosten per vierkante meter voor deze materialen?

  1. Wat kost muurisolatie per m2 op basis van EPS parels? Op zich is het een goedkopere vorm van spouwmuurisolatie maar de parels moeten wel vakkundig worden ingespoten en verlijmd. Het zijn kleine piepschuim bolletjes die je wel kent van verpakkingen. Deze bolletjes isoleren goed en zijn eenvoudig in de spouw te spuiten. De EPS parels voor woningisolatie zijn verrijkt met grafiet om de isolerende waarde verder te verhogen. Tijdens het inspuiten wordt er een bindmiddel gebruikt zodat de korrels op hun plaats blijven.
  1. Wat is de spouwmuurisolatie prijs per m2 op basis van glaswol vlokken? De tarieven lopen uiteen, het is een betaalbaar isolatiemateriaal maar wel met risico op verzakking. Dit is een soort wol dat gemaakt wordt van zand en hergebruikt glas. Naast thermische isolatie biedt glaswol ook een goede akoestische demping. Glaswol is eenvoudiger te vormen dan steenwol, dat wordt voornamelijk als platen aangebracht. Glaswol is zeer geschikt voor isolatie van de spouwmuur en gaat tientallen jaren mee zonder noemenswaardige slijtage.
  1. Wat is de spouwmuur isoleren prijs per m2 op basis van PUR schuim? Die valt hoger uit dan bij de andere isolatievormen. Daar staat tegenover dat de isolatiewaarde het beste is. Dit is een schuim gemaakt van polyol en isocyanaat. De 2 componenten worden via kleine gaatjes in de muur gespoten waardoor een vaste schuim ontstaat. Omdat het in eerste instantie vloeibaar is, worden alle naden en kieren goed opgevuld voor een optimale isolatie.

Wat kost spouwmuurisolatie ongeveer? Laat je voorlichten door een expert bij de keuze van het beste isolatiemateriaal voor de spouwmuur. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dan zal dit tientallen jaren blijven zitten.

Energielabel voor je woning

Nu weet je wat meer over de spouwmuurisolatie kosten. Wil je meer advies over verduurzaming? Dan kun je ook voordat je de woning gaat isoleren eerst een energielabel inspectie aanvragen. Dan weet je wat de huidige situatie is en kun je doordachte keuzes maken om de woning meer energiezuinig te maken.

De spouwmuur isoleren kosten kun je doorgaans binnen 10 jaar terugverdienen en is daarmee de isolatie methode die het snelste winst oplevert. Wil je een nieuw energielabel aanvragen? Zoek dan op Energielabelperfect een EP-adviseur bij jou in de buurt.

Kimberley
Kimberley

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Categories
Latest Post