Woningisolatielogo

Franklinstraat 1-A, 2691 HB 's-Gravenzande

Tonzon vloerisolatie

Wat is Tonzon vloerisolatie?

De vloerisolatie van Tonzon wijkt af van andere methoden. Het is een product dat werkt op basis van thermokussens die op of onder de vloer worden geplaatst. Er zijn meerdere methoden om de kruipruimte te isoleren zoals met isolatieplaten of parels. Tonzon vloerisolatie heeft echter enkele unieke kenmerken om de isolerende werking te optimaliseren.

Wat zijn de voornaamste voordelen van vloerisolatie met Tonzon:

  • Besparing op de stookkosten tot 40 procent.
  • Warmere vloer voor meer wooncomfort.
  • Minder kans op vocht en schimmel in huis.
  • Kosten zijn snel terugverdiend door energiebesparing.
  • Duurzame oplossing dus beter voor het milieu.

Op Tonzon vloerisolatie krijg je een garantie van 10 jaar. Het is een product dat door een ervaren aannemer geplaatst moet worden, alleen dan profiteer je optimaal van de isolerende werking en een maximale levensduur.

Hoe werkt Tonzon isolatie?

Om te begrijpen hoe Tonzon vloerisolatie werkt moet je eerst weten waarom de vloer zo koud aanvoelt. De bodem onder de woning is koud en vochtig. Die kou trekt door de fundering heen en via de kruipruimte naar boven toe. Door isolatiemateriaal tussen de bodem en de vloer te plaatsen kan kou en vocht niet langer tot in de woonkamer doordringen.

Het systeem van Tonzon isolatie werkt op basis van kussens die volgens het bedrijf meer effectief zijn dan andere materialen zoals EPS en PUR schuim. De isolerende werking werkt twee kanten op; de kou vanuit de bodem wordt gestopt en warmte gaat niet via de vloer naar beneden.

Zo voelt de vloer behaaglijk warm aan met minimale stookkosten. Thermokussens nemen weinig ruimte in beslag omdat ze tussen de aanwezige ruimte onder de balken van de vloer geplaatst worden. Als er een kelder aanwezig is dan zul je dus geen ruimte verliezen, wat zeker een voordeel is van Tonzon vloerisolatie.

Voordelen van vloerisolatie met Tonzon

Het grootste voordeel van Tonzon vloerisolatie is uiteraard een warme benedenverdieping waarmee het wooncomfort wordt verbeterd. Daarnaast is energiebesparing uiteraard ook een groot voordeel. Je hoeft minder te stoken voor een beter resultaat.

Als je de vloer isoleert dan merk je dit overal in de ruimte, ook onder het meubilair. De ruimte onder de bank zal namelijk ook warmer zijn. Dit heeft weer een gunstig effect op de luchtvochtigheid. Onder stoelen en banken ligt de kans op schimmelvorming hoger omdat het doorgaans kouder en vochtiger is op die plekken.

Als de vloer warm blijft zal de ruimte erboven ook beter op temperatuur blijven. Een goed geïsoleerde vloer is daarmee een uitstekende manier om schimmelvorming tegen te gaan, omdat de temperatuur hoger ligt en er minder vocht is in de ruimte.

Is Tonzon vloerisolatie geschikt voor alle vloeren?

In principe kun je stellen dat Tonzon vloerisolatie geschikt is voor de meeste vloeren.

Hier zijn enkele opties:

  • Vloeren van hout, steen, beton etc.
  • Vloeren waar nog niet eerder isolatie is aangebracht.
  • Vloeren die tijdens de constructie beperkt zijn geïsoleerd.
  • Vloeren waar reeds PUR of EPS isolatie aanwezig is.
  • Vloeren waar vloerverwarming aanwezig is.

In de meeste gevallen is plaatsing in de kruipruimte de beste oplossing. Helaas is er niet in alle huizen een kruipruimte aanwezig of deze is niet toegankelijk. In overleg met een aannemer kan worden bepaald of het mogelijk is een toegang te maken of de kruipruimte groter te maken om zo isolatie aan te brengen. Mocht er geen toegankelijke kruipruimte zijn dan is het nog steeds mogelijk om deze thermokussens aan te brengen.

Alternatieve isolatie methoden

Er zijn uiteraard meer mogelijkheden naast Tonzon isolatie. Zo kun je in de kruipruimte isolatieplaten aanbrengen of isolerende korrels laten spuiten. Het merk geeft aan dat de isolerende werking van de thermokussens beter is dan zelfs dikke isolatieplaten.

Het is geen vervanging van vloerverwarming maar het draagt wel bij aan betere prestaties van deze verwarming. De warmte blijft namelijk in de ruimte en straalt niet naar onderen. Zo blijven je voeten warm terwijl de energiekosten niet de pan uit rijzen.

Als het niet mogelijk is om de thermokussens te plaatsen dan zijn er nog andere vormen van Tonzon isolatie zoals HR-bandagefolie of HR-radiatorfolie. Deze opties leveren minder energiebesparing op maar ze zijn wel een stuk goedkoper.

Probeer niet om alle gaten en kieren te dichten want ook ventilatie is van belang. Als er slechts enkele centimeters ruimte tussen balk en muur is, dan is deze kier van belang voor doorstroming van lucht. Er zijn veel factoren die bijdragen aan een gezond leefklimaat in huis. Een EP-adviseur kan je tips geven om de woning optimaal te isoleren.

Is jouw huis goed geïsoleerd?

Isolatie van de vloer of kruipruimte maakt deel uit van verduurzaming van de woning als geheel. Andere mogelijkheden zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ ruiten, een HR-ketel of zonnepanelen.

Betere isolatie betekent minder energieverbruik en daardoor lagere energiekosten. Kijk eerst welk energielabel je hebt. Een label A woning is het beste, een label G woning is het minst goed geïsoleerd. Als het goed is heb je een energielabel als je huiseigenaar bent, die kun je via de website van Mijn Overheid opzoeken.

Je kunt ook via Energielabelperfect.nl een nieuw label aanvragen volgens de nieuwe NTA 8800 standaard. Niet alleen krijg je dan een overzicht van de isolatie in de woning, je ontdekt ook de mogelijke verbeterpunten.

Een goede woningisolatie is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor je portemonnee. Tonzon vloerisolatie brengt een investering met zich mee, maar die kun je binnen 5 tot 10 jaar weer terugverdiend hebben.

Daarnaast stijgt de woningwaarde omdat de woning energiezuinig is. Iedere letter op het energielabel hoger betekent duizenden euro’s meer bij verkoop. Woningisolatie is eigenlijk altijd een goede investering, ongeacht of je er nog lang blijft wonen of over enkele jaren verhuist.

Kimberley
Kimberley

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Categories
Latest Post